Simple Crispy Mutton (KFC
style)
Ingredients
·
250 gram mutton
·
For marinating:
·
1 young pineapple
Wet seasoning:
·
2 cloves of garlic
·
Salt (according to taste)
Wet dough:
·
75 gram instant crispy seasoning flour (corn flour)
·
1 egg
·
12 tablespoons of cold water
·
4 tablespoons white powdered milk
Dry batter:
·
75 gram instant crispy seasoning flour (corn flour)
·
½ table spoon Red Chilli Powder (appetizing)
Steps:
·
Cut small pieces of meat according to taste.
Marinade:
·
Clean the pineapple then grated / smooth blender.
·
Apply evenly to the mutton that has been cut. Let
stand for 30 minutes!
·
After 30 minutes, wash the goat meat thoroughly.
·
Grind the garlic with salt.
·
After that, apply it to the washed mutton until evenly
distributed.
Make the dough wet:
·
Enter the flour & powdered milk, mix well, then
add cold water, stir again until smooth.
·
After evenly mixing with egg whites stir until smooth.
Put the meat in the wet mixture, coat it evenly.
Make dry batter:
·
Mix corn flour & red chili powder (to taste).
·
Dip the mutton from the wet mixture into the dry
mixture and then pinch it with salt according to taste.
·
After applying the dry mixture, fry with the deep
frying method (oil immersed in oil) until golden yellow.
·
Drain then serve.
Urdu Translation:
آسان کرکرا مٹن(کے ایف سی اسٹائل)
اجزاء
250 جی مٹن
marinade
1 چھوٹا انناس
گیلا مصالحہ:
لہسن کے 2 لونگ
نمک (ذائقہ کے مطابق)
گیلے آٹا:
75 گرام کارن فلور (مکئی کا آٹا)
1 انڈا
12 چمچ ٹھنڈا پانی
4کھانے کی چمچ پاؤڈر دودھ
خشک بیٹر:
75 گرام کارن فلور (مکئی کا آٹا)
½ کھانے کا چمچ سرخ مرچ پاؤڈر
ترکیب:
ذائقہ کے مطابق گوشت کے چھوٹے چھوٹے ٹکڑے کریں۔
میرینیڈ:
انناس کو صاف کریں پھرچھلکا اتار لیں۔
انناس کا گوداکاٹے گئےپر یکساں طور پر لگائیں۔ 30 منٹ کے لئے چھوڑ دیں۔
30 منٹ کے بعد ، بکری کا گوشت اچھی طرح سے دھو لیں۔
لہسن کو نمک کے ساتھ پیس لیں۔
اس کے بعد ، اسے دھوئے ہوئے مٹن پر لگائیں جب تک کہ یکساں طور پرلگ نہ جائے۔
گیلا بیٹر:
آٹا اور پاؤڈر دودھ کو اچھی طرح مکس کریں ، پھر ٹھنڈا پانی شامل کریں۔
e انڈے کی سفیدی کو شامل کریں۔ گیلے مکسچر میں گوشت ڈالیں ، یکساں طور پر کوٹ کریں۔
خشک بیٹر:
کارن فلور اور سرخ مرچ پاؤڈر (ذائقہ کے لئے) ملا دیں۔
گیلے مکسچر سے مٹن کو خشک مکسچر میں ڈوبیں اور اس کے بعد اس کو نمک کے ساتھ ذائقہ کے مطابق مل لیں۔
خشک مکسچر لگانے کے بعد ، گولڈن ہونے تک گہری فرائنگ کے طریقہ کے ساتھ بھونیں۔
Comments
Post a Comment
Please don't write any scammed comment or paste any link here.